Buğdaylı Tavuk Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Buğdaylı Tavuk Çorbası


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 Su Bardağı Buğday
    1 Bütün Tavuk
    12 Su Bardağı Su
    1 Kase Konserve Bezelye
    1 Kereviz
    1 Havuç
    1 Dal Taze Soğan
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Domates
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    4 Karabiber Tanesi


    Yemeğin Tarifi


    Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su
    ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

    Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde
    doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.

    Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin.
    12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin.

    Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp
    bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.

    Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine
    yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı
    ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet Olsun.