Buğday Tohumu Yağı Faydaları

'Kadınca' forumunda Yasemin tarafından 7 Mart 2014 tarihinde açılan konu


  1. Buğday Tohumu Yağı Faydaları nelerdir?



    Buğday tohumu yağı E vitamini açısından çok zengindir.Buğday tohumu yağı aynı zamanda yaşlanmayla oluşan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılmaktadır.

    Buğday tohumu yağında bulunan esansiyel amino asitler, lipidler, mineraller, vitaminler ve aktif biyolojik maddeler bulunur. Kozmetik sektörün de uzmanlar tarafından krem yapımlarında bolca kullanılır. Buğday tohumu yağını kullanmadan önce mutlaka cildinizin bir bölgesinde deneyin yapacağınız bakımlar yüzünüze ya da cildinize alerjik reaksiyon gösterebilir.

    Bu yüzden yağı kolunuzun iç tarafında sürüp 1 – 2 saat bu şekilde bekletin. Herhangi şişlik, kızarma ya da kaşıntı oluşmazsa yağı cildinize uygulayın.Birçok hastalığın tedavisinde de buğday tohumu yağı kullanılıyor. İlaç olarak da kullanılan buğday tohumu yağını ağızdan kesinlikle almayınız.

    Buğday Tohumu Yağının Özellikleri

    Cildinizi gençleştirir ve ten renginizi açar.
    Uygun yöntemlerle kullanıldığında cildinizde estetik bir görüntü oluşturur. Özellikle cildinde leke izler ve sorunlu olan ciltler için kullanılması gerekli bir yağdır.
    Dudak kenarları, boyun, yüz ve göz çevresinde oluşan küçük kırışıklıkların yok olmasını sağlar.
    Cildi tazeler ve elastikiyet dokusunu arttırır.
    Dizlerde ve dirseklerde oluşan sertleşmenin yumuşamasını sağlar. Topuk çatlaklarında etkilidir.
    Saçlar içinde kullanılan buğday tohumu yağı saçların hızlı uzamasında etkilidir saç köklerini güçlendirir.
    Hamilelikte buğday tohumu yağı kullanılırsa çatlakların oluşumunu engeller.