Buğday Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
    Resimli Buğday Çorbası Tarifi
    Buğday Çorbası Yapılışı
    Buğday Çorbası Resimli Tarif
    buğday çorbası oktay usta

    [​IMG]

    Buğday Çorbası Malzemeleri

    4 su bardağı su
    1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
    200 gram aşurelik buğday
    1 kase yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    1 adet havuç
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber tuz

    Buğday Çorbası Tarifi

    Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
    Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.