Buğday Çimi Yararları

'Şifalı Bitkiler' forumunda YAREN tarafından 10 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Buğday çiminin faydaları,
    Buğday çimi nasıl yetiştirilir?
    Buğday Çimi Yararları

    [​IMG]
    Buğday çimi insan sağlığı ve genç kalmak için bulunmaz fırsattır,ilaçtır.Yorgunluğa,yaşlılara,halsizlere,kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilaçtır.Yılda en az iki kez onar gün arayla buğday çimi yapın ve yiyin.

    100 gramında;
    *Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur.
    *Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur.

    Yapılışı
    Buğdayı yıkayın,bir kapa koyup üzerleri örtülünceye adar su ilave edin.Taneler su altında kalsın ve suyu emsin.Su azaldıkça,üstlerini öretecek kadar su ilave ediniz.
    48 saat sonra süzün ve taneleri derin olmayan bir kaba yayınız.Tanelerin yarısı açıkta kalacak şekilde su ilave ediniz.Bir iki gün sonra çimlenirler.Bu işlem sarımtırak,yeşilimsi çimleri koparıp sütle iyice karıştırarak için gerekiyor.

    BUĞDAY ÇİMİNİN ÖNEMLİ FAYDALARI

    1. Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir.

    2. İsviçre'deki ünlü Bircher Benner Clinic’in kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr. Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir.

    3. Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur.

    4. Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler.

    5. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir.

    6. Klorofil karaciğeri temizler.

    7. Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.

    8. Dr. Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler. Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir.''

    9. Dr. Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır.

    10. Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir.

    11. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir.

    12. Dr. Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini,zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına (yenilenmesine) destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.

    13. 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgery’de klorofili;

    * Kötü kokuların giderilmesi
    * Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
    * Yaraların iyileşmesi
    * Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
    * Kronik sinüzit tedavisi
    * Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
    * Varis damarlarının tedavisi
    * Bacak ülserlerinin tedavisi
    * İltihaplı isilik tedavisi
    * Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
    * Rektum (anal) yaraların tedavisi
    * Rahim boynu yangılarının tedavisi,
    * Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
    * Tifo, karahumma ateşini düşürme ve
    * İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.

    14. Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır.

    15. Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur.

    16. Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir. Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır.

    17. Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir. Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür.

    18. Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur. Tabii bunun için aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır.

    19. Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir.

    20. Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr. Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir.

    21. Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler. Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır.

    22. Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.

    23. Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir.

    24. Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz.

    25. Ham işlenmemiş saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır.

    26. Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler.

    27. Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar.

    28. Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır.

    29. Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin. Posayı bir süre sonra tükürerek atın.

    30. Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur.

    31. Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir.

    32. Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için.

    33. Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler.

    34. Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır.

    35. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-.

    36. Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır.

    37. Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir.

    38. Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir.

    39. Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

    40. Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.

    Buğday nasıl çimlendirilir
    Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın. Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun. Aşurelik buğday çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin.
    Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı.

    Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün. Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir.

    Pişirmeden tüketin
    Buğday çimi tazeyken yararlıdır. Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder. Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir. Tabi hepsi birden içilmez. Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır.
    Kaynak: Hippocrates Health Institute,USA ve annwigmore.com​