Bruschetta

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 4 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. İtalyan 'lar üzerine sarımsak ve zeytinyağı sürülmüş kızarmış ekmeğe " bruschetta " diyor. Bruschetta bu şekilde sade hazırlanabildiği gibi, domatesli , domates+peynirli, somonlu , sebzeli, bakla salatalı gibi değişik alternatiflerle de sunulabiliyor.
    [​IMG]
    Malzemeler
    Bir dilim iri, uzun kepek ekmeği
    4 adet küçük lezzetli domates
    2 adet sivri biber
    2 diş sarımsak
    Sızma zeytinyağı
    Bir avuç taze fesleğen
    Kuru nane (kendim ekledim)
    Sumak (kendim ekledim)
    Balsamik sirke veya nar ekşisi
    Deniz tuzu

    Yapılışı
    Öncelikle ekmeği kızartıyoruz. Bu çok önemli.
    Sıcak kızarmış ekmeğin üzerine ezilmiş sarımsakla zeytinyağını gezdirin.Eğer çiğ sarımsak tadı istemiyorsanız sarımsakla tatlandırdığınız zeytinyağını ekmeğin üzerine sürebilirsiniz. Bir miktar zeytinyağının içinde bütün bir veya zeytinyağı miktarına göre birkaç diş sarımsağı bekletirseniz sarımsak aromalı zeytinyağını elde etmiş olursunuz. Zeytinyağı+ sarımsak ikilisini ısıtmakta hızlı çözüm ama zeytinyağının tadını kaybetmemesi için bu tarifte tavsiye etmiyorum.
    Ekmeği hazırladıktan sonra ayrı bir kapta, minicik doğradığınız domates, biber ve taze fesleğenleri karıştırın. Sumak , nane, tuz ve nar ekşisi ekleyin. Bir miktar zeytinyağı gezdirdikten sonra ekmeğinizin üzerine bu karışımı bütünüyle boca edin.
    Peynirli olmasını isterseniz, domates karışımına dilediğiniz türde peyniri doğrayabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Bruschetta

    süper bişeye benziyor pardus en kısa zamanda denicem:))
     


Benzer Konular
Yükleniyor...