Brüksel lahanalı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu



  1. Brüksel lahanalı Pilav nasıl yapılır


    Brüksel lahanalı Pilav için gerekli malzemeler:

    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı tavuk suyu
    300 gr. Brüksel lahanası
    4 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, tane karabiber


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.

    Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin. Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.