Brüksel Lahanalı Mantar

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Brüksel Lahanalı Mantar Nasıl Yapılır?


    [​IMG]

    Malzemeler



    2 adet havuç
    1 kg taze mantar
    500 gram brüksel lahanası
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    15 adet arpacık soğan
    3 adet biber
    4 diş sarmısak
    Yarım demet maydanoz ve dereotu
    1 çorba kasığı limon suyu
    Kimyon, kekik, tuz



    Yemeğin Tarifi



    Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış
    havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Mantarları yıkayıp saplarını
    kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.
    Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın.
    Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince
    kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz
    ile tencereye ilave edin.

    Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun
    yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya
    bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine kalan maydanoz ve dereotunu serpip
    servis yapın.

    Afiyet olsun...