Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 10 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi


    Brüksel lahanası oldukça faydalı bir sebze. Genelde zeytinyağlı olan brüksel lahanasını mantarlı denemeye ne dersiniz?

    Malzemeler:

    [​IMG]

    2 adet havuç
    1 kg taze mantar
    500 gram brüksel lahanası
    3 adet biber
    4 diş sarmısak
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    15 adet arpacık soğan
    Yarım demet maydanoz ve dereotu
    1 çorba kasığı limon suyu
    Kimyon, kekik, tuz

    Yapılışı:

    Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu sıvıyağda soteleyin.Mantarları yıkayıp saplarını kesmeden bütün olarak, brüksel lahanası ile beraber soğanlar ilave edin.

    Sebzeler bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri irice doğrayıp ekleyin. Gerekirse su ilave edin. 7-8 dakika pişirin, ince kıyılmış sarmısak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve yeterince tuz ile tencereye ilave edin.

    Bu süre sonunda tencereyi ocaktan alın İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın.