Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi
    Bröton Usulü Pisi Balığı Resimli Tarifi
    Bröton Usulü Pisi Balığı nasıl pişirilir
    Bröton Usulü Pisi Balığı yapılışı


    Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Bröton Usulü Pisi Balığı İçin Kullanılan Malzemeler :
    4 pisi balığı (her biri yaklaşık 350 gr.)
    50 gr. tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    40 gr. tuzlu tereyağı
    3 eşalot
    50 gr. karides
    1 çorba kaşığı kapari
    1/2 demet maydanoz
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi :
    Balıkları temizleyip başlarını atın. Tuzlayıp, karabiberleyin ve una bulayın. Tavaya sıvıyağı koyup içinde tereyağını eritin. Tereyağı eriyip, yağ kızınca içine balıkları atın ve iki tarafları da altın rengi oluncaya kadar çevirerek 5 dakika kızartın. Kızarmış balıkları servis tabağına alın ve sıcak tutun.

    Karidesleri temizleyin. Sırtlarındaki küçük kemiği çıkarmayı unutmayın. Limonun suyunu sıkın. Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine bir parça tuz ekleyin. Kıydığınız eşalotları tavaya atın ve biraz kavurun. Daha sonra karidesleri, kaparileri, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyip birlikte kanştırarak biraz pişirin. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın ve yanında Patates Gratine ile sıcak olarak servis yapın.

    alıntı