brokolinin yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Tereyağlı Brokoli nasıl yapılır
    Brokoli çorbası nasıl yapılır

    Tereyağlı Brokoli

    Malzemeler

    300 g brokoli
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı doğranmış maydanoz
    1 tatlı kaşığı elma sirkesi
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Brokolileri haşlayın, küçük doğrayın. (Ben haşlamaların sağlıklı olması için buhar makinesi tercih ediyorum.)

    Brokolileri tereyağ ile birlikte tavaya alın. Tereyağ eriyene kadar ara sıra karıştırın.

    Maydanozu, elma sirkesini ve tuzu da ekleyip tavayı bir kaç kez sallayın. (Kaşıkla ne kadar çok karışırsa brokoliler ezilir.)

    Ilık servis yapın.

    Buda Brokolinin çorbası...

    Malzemeler:

    * 500 gram brokoli
    * 2 çorba kaşığı tereyağı
    * 1 çorba kaşığı un
    * 1 tablet tavuk bulyon
    * 2 bardak süt
    * tuz

    Yapılışı :

    Brokoliyi 7 su bardağı su ile haşlayın. Brokolinin sapları yumuşayınca, kaynama suyu ile birlikte blender ile püre haline getirin.

    Başka bir tencerede yağ ile unu kavurun. Brokoli püresi ve tavuk bulyonu ekleyip kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra sütü ilave ederek karıştırın, tuzunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak tereyağında pul biber eritip, çorbanın üzerine gezdirip servis yapabilirsiniz. Çorbanızı ekmek kırıntıları ve brokoli parçalarıyla süsleyebilirsiniz…