Brezilya Usulü Pilav Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda By RiZeLi tarafından 17 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Brezilya Usulü Pilav Tarifi
    Brezilya Usulü Pilav
    Brezilya Usulü Pilav Yapımı


    Malzemeler

    250 gram soyulmus karides
    2 su bardagi pirinç
    1 tatlikasgi salça
    1 dis sarimsak
    2 adet sogan
    300 gr sulu domates
    6 çorba kasigi zeytinyagi
    600 gr etsuyu
    tereyagi ya da margarin
    toz kirmizi biber
    maydanoz
    tuz

    4 Kisilik


    Yapilisi

    Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin.
    Sonra tencerenin agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin. Pirinç etsuyunu çekince firindan alin.
    Bu arada soganlari ve soyulmus sarimsaklari ince ince kiyip, 4 çorbakasigi zeytinyaginda öldürün.
    Kaynar suda birkaç dakika beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini temizleyip, çikarin, seritler halinde dograyin.
    Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pisirin.
    Bu arada karidesleri iki çorbakasigi zeytinyaginda çevirin.
    Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi veya margarini katin. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karistirdiginiz salçayi ekleyin.
    Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin. Isiya dayanikli bir firin kabini yaglayin, pirinci koyun. Üstüne kusbasi iriliginde biraz tereyagi veya margarin koyun. Kiyilmis maydanozu serptikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 8 dakika kadar pisirin.