Breton Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Breton Çorbası Resimli Tarifi
    Resimli Breton Çorbası Tarifi
    Breton Çorbası nayıl yapılı r


    Breton Çorbası Tarifi Resimli
    [​IMG]

    Malzemeler :

    2 adet Soğan
    250 gr Kuru Fasulye
    3 çorba kaşığı Sıvıyağ
    1 çorba Kaşığı Tuz
    10 bardak Et suyu
    2 kahve fincanı Un

    yemeğinin hazırlanışı:
    Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.