Bozanın yararları hakkında

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Aderito tarafından 9 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. BOZANIN FAYDALARI


    [​IMG]


    İçerisinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması esnasında ürettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmı kolaylaştırıcı etkisi var.

    Süt yapıcı özelliği sebebiyle hamile bayanlara veyahut vitamin kaynağı olarak sporculara tavsiye ediliyor. İçinde en başta yüzde 20 şeker olsa da daha sonra yüzde 8'lere kadar düşüyor. İçindeki yağ oranı da sıfır. Bağırsak florasını düzenler.

    İçindeki aktif mayalarla probiyotik özelliği vardır. Zengin karbonhidrat, protein ve B vitamini içeriği sebebiyle enerji ihtiyacı fazla olan kişiler, gebeler, sporcular ve kilo almak isteyen kişilerin kullanımı için uygundur. Karbonhidrat ve proteinin yanı sıra birden çok besin öğesini içerdiğinden besleyici özelliği nedeniyle “sıvı ekmek” olarak anılır. Zihin açıcı ve sinirleri dinlendirici etkisi vardır. Öksürük tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir.