Boşnak Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 4 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. Oktay Ustanın Boşnak Böreği Tarifi

    Malzemeler :
    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Alabildiği kadar su

    Ara katlar için:
    Sıvıyağ,tereyağı

    İç harcı için:
    4 patates
    2 soğan
    Tuz,karabiber
    kırmızı biber

    Üzeri için:
    1 yumurta

    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına unu alın. Tuzu üzerine serperek harmanlayın. Ortasını açarak içine zeytinyağı ve alabildiği kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürerek hamurları çarşaf böreği gibi esnetin.

    İç harcı için patatesleri ve soğanı rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. Bir süre beklettikten sonra suyunu sıkın. Hamurlara paylaştırarak rulo yapın. Sırayla yağlanmış tepsiye dolayarak üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirin.
    [​IMG]
    Afiyet olsun