Borsch Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Borsch Çorbası Nasıl Yapılır
    Resimli Borsch Çorbası Tarifi
    Borsch Çorbası resimli Tarifi
    Borsch Çorbası Yapılışı

    [​IMG]

    Borsch Çorbası Malzemeleri

    2 litre et suyu
    2 adet pancar
    2 adet soğan
    2 adet patates
    1 adet kereviz
    1 adet havuç
    250 gr karalahana
    3 kaşık salça
    1 demet maydanoz
    1 adet defne yaprağı
    50 gr margarin
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 paket krema

    Borsch Çorbası Tarifi

    2 litre et suyunu veya içine 2 et suyu tableti koyduğunuz çorba suyunu kaynamaya bırakız ve kaynayınca söndürünüz. Pancarların kabuklarını soyunuz ve kibrit çöpü inceliğinde doğrayınız. Pancarları cam bir kaseye alınız. Plastik kaplar pancar rengine boyanır. Tuzla dövülmüş ve macun haline gelmiş sarmısakları pancarlara katınız ve bir miktar ovaladıktan sonra bir kenara ayırınız. Soğan ince doğrayınız ve yağ ile kavurunuz. Soğanlar kavrulunca içine domates salçası ilave ediniz, salça kokusunun yok olması için bir miktar daha soğanlarla beraber kavurmaya devam ediniz. Şimdi pancarları ilave ediniz, ateşin altını kısınız pancarlar yumuşak bir hal alana kadar pişiriniz. Fazla kavurmayınız, pancarlar daha sonra çorba ile de pişeceği için çok yumuşak olur.

    Hazırlamış olduğumuz et suyunu bu soğanlı, salçalı, pancar kavurmasına ilave ediniz. Şimdi küp halinde doğranmış havuç, kereviz, patates (Biraz büyükçe), doğranmış lahana, defne yaprağı, şeker, bağlanmış maydanoz sapı çorbaya ilave ediniz. Sebzeler yumuşak bir hal alana kadar kaynamaya bırakınız. Çorba pişince maydanoz sapı ve defne yapraklarını servisten önce çıkarınız. Ekşi krema veya iyice çırpılmış Yoğurtla beraber servis yapılır ve her tabaga konan bir veya iki çorba kaşığı yogurt ,çorbaya özel bir lezzet verir.