Borani

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    1 Kg Ispanak
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    3 Çorba Kaşığı Un
    2 Çay Bardağı Süt
    1/2 Çay Bardağı Su
    Tuz
    Yoğurt ve Sarmısak
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı



    Yemeğin Tarifi


    Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın.
    Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını
    kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle
    çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.
    Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin.
    Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
    edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin.
    1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.
    Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin.
    Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
     


Benzer Konular
Yükleniyor...