Bonfile Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 15 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bonfile Kebabı Resimli
    Bonfile Kebabı Nasıl Yapılır,
    Bonfile Kebabının Yapılışı

    [​IMG]

    Malzemeler

    • 4 Adet bonfile
    • Yarım su bardağı sıvıyağ

    Terbiyesi için :
    • 1 Kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 Kahve fincanı süt
    • 1 Kahve fincanı yoğurt
    • Karabiber

    Sos için :
    • 1 Kahve fincanı portakal suyu
    • 3 Çorba kaşığı domates püresi
    • Yarım tatlı kaşığı nişasta
    • 1 Çay kaşığı kişniş
    • Tuz, karabiber

    Pilav için :
    • 1 Su bardağı pirinç
    • 1 Çorba kaşığı susam
    • 1 Kahve fincanı sıvıyağ
    • 1 Su bardağı su
    • Tuz
    • Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat


    Bonfile Kebabı tarifi
    1. Önce bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
    2. Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
    3. Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
    4. Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
    5. Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
    6. Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
    7. Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
    8. Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
    9. Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
    10. Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
    11. Tuz ve karabiber serpin.
    12. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    13. Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
    14. Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
    15. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
    16. Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
    17. Pilav ile birlikte servis yapın.