Böğürtlenli Pasta

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 18 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Böğürtlenli Pasta

    [​IMG]

    malzemeler:


    kek için:
    1 adet hazır pandispanya (ben hazır pandispanya olmadığı için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendim pişirdim)
    1 su bardağı süt
    kreması:
    yarım litre süt
    4 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı un
    1 su bardağı krem şanti
    yarım kg böğürtlen



    hazırlanması:
    1. pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın

    2. kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa oturtun(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin

    3 .ocaktan indirip ılınmaya bırakın ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın

    4 .bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin diğer pandispanyayı üzerine koyun kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun