Böğürtlenli Pasta Tarifi malzemeleri ve yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 8 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Böğürtlenli Pasta Tarifi


    Böğürtlenli Pasta Tarifi


    Böğürtlenli Pasta İçin Malzemeler:

    1 adet hazır pandispanya

    1 su bardağı süt​

    Kreması için;

    yarım litre süt

    4 yemek kaşığı toz şeker

    5 yemek kaşığı un

    1 su bardağı krem şanti

    yarım kg böğürtlen​

    [​IMG]

    Böğürtlenli Pasta Yapılışı:

    Pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.

    Kremasını hazırlarken; Sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye alıp ocağa koyun. Sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın.Muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.
    Bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.