Böğürtlenli Dondurma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 12 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Böğürtlenli Dondurma Tarifi

    Böğürtlenli Dondurma Nasıl Yapılır

    Böğürtlenli Dondurma Malzemeleri:
    500 gr böğürtlen
    500 ml süt
    4 su bardağı su
    1 limon suyu
    1 yumurta beyazı


    [​IMG]


    Böğürtlenli Dondurma Yapılışı:
    Böğürtlenleri bol suda yıkayıp bir süzgeçte süzdükten sonra tel süzgeçten geçirip püre haline getirin. Toz şekeri ve limon suyunu ilave ederek buzlukta 1 saat dinlendirin. Sütü kaynattıktan sonra ılık halde, yaklaşık bir saat beklettiğiniz böğürtlene ilave edip bir müddet tahta kaşıkla karıştırın. 1 yumurtanın beyazını kar haline gelinceye kadar çırpıp böğürtlenli ve sütlü malzemeye yedirin. Daha sonra karışımı bir kapta buzluğa koyup, 5-6 saat dinlenmesini sağlayın. Bu müddet içinde zaman zaman dondurmanızı karıştırırsanız daha çabuk donmasını sağlamış olursunuz.


    alıntı