Böbrek Tava Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Böbrek Tava
    Resimli Böbrek Tava Tarifi,
    Böbrek Tava nasıl yapılır
    Böbrek Tava yapılışı

    [​IMG]

    BÖBREK TAVA İÇİN MALZEMELER

    12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
    1 Su Bardağı Rafine Yağ
    2 Çorba Kaşığı Tereyağ
    1/2 Su Bardağı Un
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber

    BÖBREK TAVANIN HAZIRLANIŞI

    Yapımı son derece kolay olan böbrek tavayı giriş yemeği yada baş yemek olarak servis edebilirsiniz. Böbrek tava, yanında halka soğan, domates ve kırmızı turpla lezzetli bir giriş yemeğidir.
    Böbrekleri ortadan hafifçe yardıktan sonra tuzunu ve biberini ekip una bulayınız.
    Orta boy bir tavada rafine yağı kızdırınız. Böbrekleri bu yağda altüst ederek 4-5 dakika kızartınız. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyunuz. Tavadaki rafine yağı dökünüz.
    Aynı tavada, orta ateşte, tereyağı eritiniz. Yağ kızmaya başlayınca kızartmış olduğunuz böbrekleri içine atınız. 1-2 dakika kadar altüst ederek pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediniz.