Böbrek Sote Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Böbrek Sote Tarifi Resimli
    Resimli Böbrek Sote Tarifi
    Böbrek Sote Tarifi

    [​IMG]
    MALZEMELER
    4 adet kuzu böbreği
    3 adet iri patates
    1 baş soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı un
    1 çay kaşığı hardal
    1 tutam kekik
    Yeteri kadar tuz

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Böbrekleri güzelce yıkayıp, kurulayın ve kuşbaşı doğrayın. 1 çorba kaşığı margarinde böbrekleri sote edin. Ateşin hızlı olmamasına, böbreklerin yanmadan iyice pişmesine özen gösterin. Pişen böbrekleri bir kaba alın. Tavada kalan yağa ikinci kaşık mergarini ekleyip, eriyince içine çentilmiş soğanı ilave edin ve karıştırarak soğanları iyice öldürün. Unu katın, top top olmaması için hızla karıştırarak pembeleştirin. Hardalı sıcak suda eritip, ilave edin. Kekiği katın, biraz daha sıcak su ekleyerek bozadan ince bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu, kızarmış patatesle karıştırdığınız böbreklerin üstüne dökerek, sıcak sıcak servis edin.