Bisküvili Sütlü Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 13 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Bisküvili Sütlü Tatlı Tarifleri


    Tarifler Bisküvili Sütlü Tatlılar


    Bisküvili Salep Kremalı Tatlı

    [​IMG]


    Malzemeler

    1 Lt. Süt
    1,5 Su B. Toz Şeker
    2 Çorba K. Un
    1 Çorba K. Mısır Nişastası
    2 Çorba K. Salep
    3 Pk. Kakaolu Bisküvi

    Üzeri İçin:
    Tarçın

    Yapılışı:

    Sütü tencereye boşaltıyoruz. Üzerine şekeri döküyoruz. Ocağa alarak çırpma teliyle karıştırıyoruz. Unu, nişastayı ve salepi de ilave ediyoruz. Karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz.


    Cam fırın kabının zeminine bisküvileri 1 kat diziyoruz. Salep kremayı çabuk koyulaştırdığından fazla bekletmeden yarısını döküyoruz. Bir kat daha bisküvi diziyoruz. Kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve spatulayla düzeltiyoruz.


    Kalan bisküvileri de doğrayıcıdan geçirerek toz haline getiriyoruz. Bisküvilerin içine tarçın atıyoruz. Harmanlayarak tatlının üzerine serpiyoruz. Soğuyunca dilimleyerek servis ediyoruz.


    Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

    Malzemeler:
    1 Lt. Süt
    9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
    8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
    1 Adet Muz
    1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
    Tarçın (üzerini süslemek için)


    Yapılışı:

    Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
    Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına
    (yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
    Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
    Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
    Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin.
    Her iki şekilde de çok güzel oluyor.


    Bisküvi pasta

    [​IMG]

    malzemeler :
    125 gr. Tereyağı
    60 ml. Kakao
    75 ml. Toz şeker
    1 yumurta
    100 gr. Pötibör bisküvi
    isteğe göre çikolata sos

    Yapılışı:

    Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın. Afiyet olsun..