Bisküvili İrmik Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı


    Resimli Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı

    Malzemeler

    1 Lt. Süt
    9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
    8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
    1 Paket Vanilya
    1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi
    1 Adet Muz
    1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık
    Tarçın (üzerini süslemek için)

    [​IMG]

    Yapılışı

    Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
    Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına (yada isterseniz Borcam'a) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin.
    Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün.
    Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin.
    Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin. Her iki şekilde de çok güzel oluyor.