Biscotti Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 6 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Biscotti Nasıl Yapılır


    Ev Yapımı Biscotti Tarifi



    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 su bardağı şeker
    3 yumurta
    1 su bardağı fındık, irice doğranmış
    120 gram bitter çikolata, irice doğranmış
    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı kakao
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    1/4 çay kaşığı tuz
    90 gram tereyağı, oda sıcaklığında

    Yapılışı:

    Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın.

    Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin.büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3-4 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar çırpın. Ardından şekeri ilave edip 3-4 dakika daha çırpın.
    Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın.

    Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın.

    Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin. Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın.

    Fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir.

    Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 1.5 – 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin ve 30 dakika daha pişirin.