Biralı Izgara Sosu

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu




  1. Malzemeler:
    1 adet ince kıyılmış küçük soğan
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    1/4 su bardağı limon suyu
    1 diş doğranmış sarmısak
    1 yemek kaşığı acılı sos
    2 su bardağı biber sosu
    2 su bardağı bira
    1 çay kaşığı tuz



    Yapılışı:
    Yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı yumuşayana kadar pişirin. Limon suyunu, birayı, biber sosunu, acılı sosu ve tuzu katın. Orta derecede ısıda, sosta kabarcıklar oluşana kadar pişirin. Izgara esnasında etin üstüne sürün. Etleri bu sosa yatırıp birkaç saat buzdolabında bekletilip daha sonra da ızgara yapabilirsiniz.