Bıldırcın Izgara Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 2 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Bıldırcın Izgara Tarifi
    Bıldırcın Izgara Yapılışı
    Bıldırcın Izgara Nasıl Pişirilir?

    MALZEMELER 5 Kişilik

    5 adet bıldırcın
    Tuz, karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.