Bıldırcın Dolması Tarifi -Hürrem Sultan Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hürrem Sultanın Aşerdiği Bıldırcın Dolması Yapılışı,bıldırcın dolması yapılışı malzemeleri , bıldırcın dolması nasıl yapılır , bıldırcın dolması tarifi yapılışı

    BILDIRCIN DOLMASI

    [​IMG]

    Malzemesi: (6 kişilik)
    6 orta boy bıldırcın
    1+1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
    6 çorba kaşığı tereyağ
    1+1/2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 büyük soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1/2 bardak pirinç
    1/2 tatlı kaşığı karabiber
    1/2 tatlı kaşığı tarçın
    3+1/2 bardak su

    Hazırlanışı:
    Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, bıldırcınları ütü-leyip yıkayın. Pirinci ayıklayıp ılık tuzlu suda bir saat dinlendirin. Soğam yemeklik doğrayın. Kuşüzümünü ayıklayıp, üstünü örtecek kadar ılık suya koyun. Orta boy bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, bıldırcınları tavaya koyup, alt-üst ederek, her iki yanlarını da 2′şer dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, bıldırcınları bir servis kabına aktarın. Orta boy bir tencereye kalan 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, soğanı ilave edip, bir dakika kadar kavurun. Soğan pembeleşmeye başlayınca bir tel süzgeçten süzeceğiniz pirinci, aynı şekilde süzeceğiniz kuşüzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu, biberi ve tarçını ilave edin. Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika kavurun. Tencereye 1 1/2 bardak su katıp, ağır ateşte, 10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, ağzını kapatarak, harcı dinlenmeye bırakın. Dolma içini, 15-20 dakika dinlendikten sonra, çorba kaşığı ile bıldırcınlara doldurun. Doldurulmuş bıldırcınları Bor cam a yerleştirip, 2 bardak su katıp, fırına sürün. 25-30 dakika sonra kabı fırından alın. Bıldırcın dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz.