Biftek Rulosu

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Biftek Rulosu


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 Adet Soğan
    1 Adet Havuç
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Çay Kaşığı Kimyon
    Tuz
    250 gr. Kıyma
    6 Adet Biftek
    1 Çay Kaşığı Bezelye
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Su Bardağı Su
    1 Çorba Kaşığı Margarin


    Yemeğin Tarifi


    1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı
    derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.

    6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın.
    Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle
    hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.

    1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra
    kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.

    Afiyet Olsun.