Biftek Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Biftek Dolması Tarifi Resimli
    Resimli Biftek Dolması Tarifi
    Biftek Dolması Tarifi

    [​IMG]
    Malzemeler

    1 kg. temizlenip 8 cmlik bonfile (Antakya'da eskiden buttan çıkan yumru etle yapılırdı. )
    150 gr yemeklik yağ
    2 yemek kaşığı salça

    içi
    2 çorba kaşığı pirinç
    2 çorba kaşığı çam fıstığı
    100 gr. yağsız kıyma
    1 tatlı kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    2 tatlı kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı tuz
    Hazırlanışı
    Bonfileler sivri uçlu bir bıçakla dikine olarak 1 cm çapında oyulur. Hazırlanan içi oyulan kısma doldurulur, ağızları dikilir, kızgın yağda kızartılır. Etler yağdan çıkartılıp bir tarafa alınır. Kalan yağın içine suda eritilmiş salça ve baharat kayularak kaynatılır. Kaynarken etler ilave edilir ve suyu tamamen çekilir. İplikleri çıkartılır ve servis tabağına alınır. Tenceredeki yağlı salça, üzerine dökülür.