Biberli Zeytinli Ekmek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 12 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Biberli Zeytinli Ekmek nasıl hazırlanır
    Resimli Biberli Zeytinli Ekmek tarifi

    Gerekli malzemeler

    4 su bardağı un
    Yarım paket yas maya
    Yeteri kadar su ve tuz

    İç harcı için gerekli malzemeler

    200 gram lor peyniri
    1 çorba kâsesi siyah zeytin
    3 yemek kasığı biber salçası
    3 yemek kasığı susam
    2 yemek kasığı kekik
    1 çay bardağı zeytin yağ
    [​IMG]
    Yapılısı

    Derin bir karıştırma kabına unu koyun
    Üzerine tuzu serpin
    Unun ortasını açın ve mayayı koyun
    Üzerine yavaş yavaş ılık su dökerek yoğurmaya başlayın
    10 dakika yoğurduğunuz hamuru 10 parçaya bölün ve 10 dakika dinlendirmek üzere kenara alın
    Mutfak tezgâhına un serpin ve dinlenmiş olan bezeleri açın
    İç harcı hazırlamaya başlayın
    Derince bir kabın içine lor peynirini, zeytinyağını, biber salçasını, kekiği, çekirdeklerini çıkardığınız ve doğradığınız zeytinleri koyun ve karıştırın
    Yağlanmış fırın tepsisine ilk açtığınız bezeyi koyun harçtan bir miktar dökün ikinci bezeyi üstüne koyun tekrar bir miktar harç koyup üzerine diğer bezeyi kapatın
    Bu şekilde bütün bezeleri üstü üste aralarında harcı ile birlikte koyun
    En üst kata harcın son kısmını serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına tepsiyi sürün
    15 dakika sonra pismiş olan biberli zeytinli ekmeğinizi fırından alıp yanında şalgam suyu ile servis edebilirsiniz