Biber Dolması Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 30 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Biber Dolması Tarifi
    Biber Dolması

    Biber Dolması nasıl yapılır


    [​IMG]

    Gerekli malzeme:
    (1/2 kilo yeşil bi*ber için).
    -Bir su bardağı pirinç,
    -iki or*ta boy sağan,
    -su bardağının yarısın*dan biraz daha az zeytinyağı,
    -bir tat*lı kaşığı şeker,
    -1/2 kahve vincanı çam fıstığı,
    -1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm,
    -tuz, karabiber, nane, dereotu, maydanoz,
    -bir küçük domates ya da 1/2 kahve fincanı salça.
    Hazırlanması:
    İki soğanı soyarak, yıkayın, sonra ince ince kıyın. Küçük bir kabın içine zeytinyağını dökerek soğanları içine koyun ve küçük bir ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Bu ara*da pirinci sıcakça suya koyarak, su soğuyuncaya kadar içinde bekletin.Soğanlar zeytinyağının içinde iyice pembeleşince, suda bulunan pirin*ci bir süzgeçten geçirerek aynı kabın içine koyun. Üzerine bir bardak ılık su, tuz, şeker ve biber koyarak yeni*den küçük ateşte pişirin. Bu arada üzerine, kabuğu ayıklanarak küçük parçalara bölünmüş taze domatesi ya da salçayı da koyun. Pirinç suyu ta*mamen emince, kuru üzümleri, çam fıstığını, ince ince kıyılmış nane, dere*otu ve maydanozu da ekleyin, iyice karıştırdıktan sonra ateşi söndürün.


    Yeşil biberleri, iyice yıkayın, saplı kısımlarını bir kapak gibi kesin, için*deki çekirdekleri iyice temizleyin. Dol*ma içi hazır olunca biraz soğumasını bekleyin, sonra biberleri doldurun. An*cak tepeleme doldurmayın çünkü pi*rinç piştikçe kabarır. Dolmalık pirinç*le doldurulan biberlerin üzerine yu*varlak birer dilim domates koyun, sı*kıştırmadan dik olarak, yanyana, ge*niş, yayık bir tencerenin içine yerleştirin. Üzerine iki bardak su koyarak kapağını kapatarak tencereyi ateşe koyun. Küçük ateşte pişirin. ‘Biberler iyice yumuşayıp, tenceredeki suyu ta*mamen eminceye kadar ateşte tutun.Ateşi kapatınca tencerenin içinde soğumaya bırakın.


    Afiyet Olsun benim canım ailem .))