Bezelyeli Yaz Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 18 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bezelyeli, mısırlı hafif ve nefis bir yaz pilavıyla damağınızı tatlandırabilirsiniz.

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 Su bardağı pirinç
    2 Su bardağı sıcak su
    1 Adet haşlanmış havuç
    1 Su bardağı konserve bezelye
    2 çorba kaşığı haşlanmış tane mısır
    Yarım demet dereotu
    1 Çay bardağı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Sıvı yağı orta boy pilav tenceresine dökün.
    Tuz ve karabiberi ekleyip hafif kızdırın.
    2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
    Havuçları küp küp doğrayın.
    Bezelye, havuç ve mısırı kaynayan suya ekleyin.
    4-5 dakika haşlayın.
    Pirinçleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
    Dere otunu ince ince kıyın.
    Pilavı ocaktan alın.
    Kıyılmış dere otunu ekleyerek havalandırarak karıştırın.
    Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
    Soğuk yada sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

    Not
    Pilavınızın şık bir görüntü sergilemesini istiyorsanız servis yapmadan önce ufak bir kasenin içini pilavla doldurup servis tabağına ters çevirerek ve domates dilimleriyle süsleyerek daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

    Afiyet Olsun


     



  2. Cevap: Bezelyeli Yaz Pilavı

    Çok güzell görünüyorr.Tarif için teşekkürler Destina.:f40:
     



  3. Cevap: Bezelyeli Yaz Pilavı

    Benim için yaz kış farketmez sebzeli pilavı çok severim :f40: