Bezelyeli Tavuklu Börek

'Damak Keyfi' forumunda breakstar tarafından 9 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bezelyeli Tavuklu Börek

    MALZEMELER
    Hamur Için:
    750 gr Tavuk Gögsü
    250 gr Haslanmis Bezelye
    2 Su Bardagi Un
    2 Adet Yumurtanin Sarisi
    2 Çorba Kasigi Sivi Yag
    Yeterince Su
    1/2 Paket Margarin
    Tuz
    Patates Püresi Için:
    2 Adet Patates
    1.5 Çorba Kasigi Margarin
    1/2 Çay Bardagi Süt
    2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi
    Tuz
    Içi Için:
    1 Adet Yumurtanin Sarisi

    YAPILIŞ TARİFİ
    Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin.
    Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamuru 20 dakika
    dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliginde parçalar koparin. Unlu bir
    zeminde küçük bir tabak büyüklügünde açin. Eritilmis margarini bir firça
    yardimiyle her hamur parçasinin üzerine sürün.
    Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin. Diger hamurlari da
    aralarina margarin sürerek, üst üste dizin. 5 dakika buzlukta bekletin.
    Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar açin. Aralarina eritilmis
    margarin sürün. Üst Üste dizerek, buzlukta 10 dakika bekletin. Buzluktan
    çikardiktan sonra 3 mm kalinliginda açin.
    Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine
    margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin. Dikdörtgen seklinde
    kestiginiz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar seklinde kesilmis
    tavuk etini ve bezelyeyi koyun. Yufkanin dört bir yanini üst üste koyarak
    kapatin. Ters çevirerek, çok az yagladiginiz tepsiye yerlestirin.
    Üzerine 4 cm araliklarla bir biçak yardimiyle çizik atin. Yumurta sarisi
    sürün. Orta derecede isitilmis bir firinda pisirin. Dilimlediginiz böregin
    üzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin.