Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Bezelyeli Kuzu Şiş Tarifi
    Bezelyeli Kuzu Şiş nasıl yapılır

    Malzemeler

    150gr. Sultani bezelye
    400gr. kuzu filetosu
    2 adet limon
    1 dişsarmısak
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    3-4 sap maydanoz
    1 tatlı kaşığı kekik
    10 adet kiraz domates
    Tuz,Karabiber

    [​IMG]

    Tarifi

    Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın.
    Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın. Bu parçalardan her birini 12'ye böldükten sonra 2,5 cm'lik küpler halinde 48 parçaya ayırın.
    Rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve sarımsağı bir havanda iyice dövün. Kekik, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını da ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin. Karışımı bir tencereye boşaltın. Eti ilave edip, karışıma bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp 2 saat dinlenmeye bırakın.
    Etlerin her birini sultani bezelyeye, bir kenarı açık kalacak şekilde sarın. Bezelyeye sarılmış etleri tahta bir şişe, aralarına domates koyarak sırayla dizin. Şişleri, ısıtılmış fırın ızgarasında, istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.