Bezelyeli Etli Börek

'Damak Keyfi' forumunda breakstar tarafından 10 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bezelyeli Etli Börek

    MALZEMELER
    1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
    250 gr Kuzu Eti
    2 Adet Orta Boy Sogan
    2 Adet Orta Boy Domates
    1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
    1 Yumurtanin Sarisi
    1 Demet Maydanoz
    1 Çorba Kasigi Margarin

    YAPILIŞ TARİFİ
    Tencereye margarini ve sivi yagi alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
    dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
    kavuralim.
    Soganlari ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
    dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
    karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
    Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
    kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
    süsler yapalim. Hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
    220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
    indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.