Bezelyeli Etli Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 10 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır
    Resimli Bezelyeli Etli Börek Tarifi
    Bezelyeli Etli Börek Resimli Tarif


    Bezelyeli Etli Börek Malzemeleri

    250 gr Kuzu Eti
    1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
    1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
    2 Adet Orta Boy Domates
    1 Çorba Kasigi Margarin
    1 Yumurta Sarisi
    1 Demet Maydanoz

    [​IMG]

    Bezelyeli Etli Börek Tarifi

    Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
    dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
    kavuralim.
    Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
    dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
    karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
    Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
    kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
    süsler yapalim.

    Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
    220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
    indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.