Bezelyeli düğün çorbası resimli

'Damak Keyfi' forumunda Violet tarafından 9 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Bezelyeli düğün çorbası resimli,
    düğün çorbası bezelyeli,



    BEZELYELİ DÜĞÜN ÇORBASI

    [​IMG]

    MALZEMELER:
    300 gr kuzu kuşbaşı
    1 su bardağı konserve bezelye
    2 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    6 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz

    YAPILIŞI:
    Et kuşbaşından daha küçük doğranır, üzerine su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Un ve yağ pembeleştirilir. Üzerine soğuk et suyu ilave edilir. Kaynamaya başlayınca tuz, süzülmüş bezelye ve et eklenir. Bir taşım kaynatılır. Sıcak servis edilir.
    Afiyet olsun..

    ---------