Bezelye Püreli Tavşan Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Bezelye Püreli Tavşan Tarifi


    Resimli Bezelye Püreli Tavşan Tarifi

    Malzemeler

    -100 g tavşan boneless et,
    -1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
    -2 çorba kaşığı süt
    -1 çorba kaşığı krema
    -1 yumurta
    -1 havuç
    -1 siyah zeytin
    -20 gr tereyağı
    -maydanoz
    -tuz
    -bezelye

    [​IMG]

    Yapılışı

    Süt ile ekmek kırıntısını karıştırın. Havuçu yıkayıp soyun. Buharda 5 dakika ve pişirerek ezilin. Pişmiş tavşan etini, havuç, ekmek kırıntısı, bütün yumurta ve bir çimdik tuzu karıştırın. Bu püreden tabak içinde tavşan görüntüsü yapın, zeytin tanesini ikiye keserek gözlerini, maydanoz dallarından da bıyıklarını yapın. Pişmiş bezelye ile kremayı ezerek püre yapın, tavşanın yanında bebeğe yedirin.