bezelye çorbası

'Damak Keyfi' forumunda _Tusun@mi_ tarafından 18 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    1 su bardağı bezelye
    1 yemek kaşığı un
    1.5 yemek kaşığı margarin
    4 su bardağı et suyu
    Dereotu
    Tuz karabiber kırmızıbiber


    Yemeğin Tarifi
    Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.

    Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.

    Bayram Kavurması

    Malzemeler
    1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


    Yemeğin Tarifi
    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.


    Ayvalı Pilav (8-10 Kişilik)

    Malzemeler
    2 Su Bardağı Pirinç
    1 Ayva
    2 Soğan
    300 gr Kestane
    150gr Ceviz
    3 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
    2 Çorba Kaşığı Tozşeker
    2 Tatlı Kaşığı Tarçın
    1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
    1 Limon Suyu
    3 Su Bardağı Sıcak Su
    Birkaç Dal Maydanoz
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun.

    Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin

    Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Uzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

    İrmik Helvası

    Malzemeler
    3 su bardağı kalın irmik
    1 bardak tereyağı
    Yarım paket vanilya
    1 fincan çam fıstığı ya da iç badem
    3 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı kaynar su ya da süt


    Yemeğin Tarifi
    Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun. Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin. Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın, servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpin:f63: