Beypazarı Sarması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Beypazarı Sarması Tarifi Resimli
    Resimli Beypazarı Sarması Tarifi
    Beypazarı Sarması Tarifi

    Beypazarı Sarması Tarifi ( Ankara )

    [​IMG]
    Malzemeler
    200 adet orta boy asma yaprağı
    2 su bardağı pirinç
    2 orta boy kuru soğan
    2 sap taze soğan
    150 gr. kıyma
    yarımşar demet taze nane, dereotu, maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1,5 su bardağı ayçiçek yağı

    Hazırlanışı
    Taze yapraklar sertliğine göre haşlanır, süzgece çıkarışır (salamura yaprak da kullanılabilir) taze soğan, nane, maydanoz, dereotu, kuru soğan ince kıyılır, yıkanmış pirinç, kıyma, tuz karabiber, salçayla iyice karıştırılır. Harca bir su bardağı su katılır, yaprağın damarlı kısmı masaya gelecek şekilde serilir, enlemesine az miktarda iç konur, önce üstte, sonra sağdan soldan kapatılıp, rulo yapılarak sarılır. Sarmalar tencereye düzgünce dizilir. Üzerine ayçiçek yağı ve 1,5 su bardağı su gezdirilir, porselen bir tabak kapatıldıktan sonra, temcerenin kapağı kalapıtlır. Orta ateşte 10 dakika piştikten sonra, kısık ateşte 20 dakika daha pişirilir, sıcak ya da ılık olarak servise sunulur.
    Not: Beypazarı sarmasında özellikle az miktarda kıyma kullanılır ve az miktarda içle sarılır.