Beypazarı güveci tarifi

'Damak Keyfi' forumunda gülçin tarafından 21 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Arkadaşlar bu gün sizinle Beypazarı güvecinin tarif etmeye çalışacağım umarım başarırım.öncelikle lazım olanlar et veya tavuk eti isteğe bağlı pirinç tereyağı veya margarin sıvı yağ biber domates isteğe bağlı ölçüleri size kalmış arkadaşlar.Güvecimizi alıyoruz yağını ayarlayım katıyoruz güvecin içine diğer tarafta tabi etimiz haşlanmış olarak hazır olacak yağı kızarınca biberlerimizi koyup onlarıda kavurup daha sonra yıkamadan pirincimizi katıp iyice kavuruyoruz kavurduktan sonra domatesleri ekleyip bir iki karıştırıp et suyunu ekliyoruz suyunu çekmesini bekliyoruz suyunu çekince pişmiş etlerimizi üzerine döküp dinlenmeye bırakıyoruz eğer siz tavuk eti tercih ederseniz kızartıp koyarsınız veya frına sürerseniz daha lezzetli oluyor malum biz burda taş fırında pişrdiğimiz için lezzeti çok güzel oluyor mutlaka denemenizi isterim arkadaşlar .:f63::f63::f63:
     



  2. su miktarı pirince göre 1e 1 mi.... yani 1 bardak pirince 1 bardak su diyebilirmiyiz gülçin :f20:
     



  3. yemek tarıfı çok guzeldı denemek ısterimmm
     



  4. canım pirinçleri yıkamadan mı koyuyoruz ben mi yanlış okuyorum :f20: ama eminim yıkıyoruzdur. :f106:

    Pirinçleri yıkayarak yapıyorsan sen yap ben yemeğe gelecem :f196:
     



  5. bu aksam yapım deyecem bakalım nasıl olacak antatıgın gıbımı,GÜLÇİN hanım
     



  6. malesef d,ilekcim yıkanmıyomuş.daha lezzetli oluyor.denemesi bedava.
     



  7. :f73: 1 yaşıma daha girdim. Güzelim pirinç yıkanmadan pilav olur mu. Yoksa şimdiye kadar bizim güveç ustaları yıkanmamış pirinci yıkanmış pirinç diye mi yutturdular bize ;) :