Beyin Pane Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 6 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Beyin Pane Tarifi
    Beyin Pane nasıl yapılır

    MALZEMELER
    2 Soyulmuş ve Haşlanmış Koyun Beyni
    60 gr (4 çorba kaşığı) Galeta Unu
    2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış)
    1 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ

    [​IMG]

    YAPILIŞI
    Galeta unu, peynir ve maydanoza bulanarak kızartılan beyinlerden oluşan bu Italyan yemeği, sıcak olarak ve yanında yeşil salata ile servis edilir.
    Keskin bir bıçakla, beyinleri dilimleyiniz. Küçük bir kasede galeta unu, maydanoz, peynir, tuz ve biberi karıştırıp beyin dilimlerini bu karışıma bulayınız.
    Orta büyüklükte bir kızartma tavasında yağı kızdırıp, beyin dilimlerini 5'er dakika, renkleri kahverengi olana kadar kızartınız. Bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp, hemen servis ediniz.