Beydağ Tatlisi

'Damak Keyfi' forumunda Elif tarafından 20 Mayıs 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    [​IMG]

    BEYDAĞ TATLISI
    *** 2 su bardağı şeker,2 su bardağı su iyice kaynat.içine bir iki damla limon suyu ekleyebilirsin.fokurdayınca ocaktan al.
    dikdörtgen bir borcama tutsuz etimekleri diz.üzerine şerbetini dök.daha sonra küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı pirinç unu,1 yemek kaşığı şeker,2 su bardağı sütü muhallebi kıvamına gelene kadar pişir.etimeklerin üzerine dök.en son olarak 1 pk.krem şanti yap (1 pk.içinde 2 tane oluyo 2 sinide kullan ve 1 su bardağı sütle yap) muhallebinin üzerinede krem şantiyi yay.soğuduktan sonra dondurucuda 1 saat beklet ve sonra buzdolabının alt rafına al.


    AFİYET OLSUN..
     



  2. En yakın zamanda deniyecegim.. Güzel bir tatlıya benziyor :f40:

    Yapınca size ikram ederim :f106:

    Ellerinize saglık tweety :f9: :f9: :f9:
     



  3. yaz günleri için ideal ,hafif,serin bi tatlı..bencede mutlaka deneyin.
     



  4. Güzel bir görüntüsü var eminim tadıda harikadır
    en kısa zamanda denemem lazım teşekkürler tweety
     



  5. Yaww yapılışıca basit gibi geldi bendee denicem....
     



  6. Valla arkadaşlar çok güzel bir tatlı ve hafif ben sadece muhallebili yapıyorum bunuda deniycem en kısa zamanda paylaşım için teşekkürler tweety...
     



  7. ben de bu tatlının tarifi var ama adını bilmiyordum beydağ neresi ?
     



  8. oh oh tarifi deneyen birsürü dost var
    eh bizde tadına bakarız artık :f106:
    Paylaşım için teşekkürler Tweety