Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 4 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Beyaz Çikolatalı Parfe Tarifi

    Beyaz Çikolatalı Parfe Yapılışı

    Beyaz Çikolatalı Parfe Malzemeleri:
    225 gr Beyaz Çikolata
    2.5 Su Bardağı Süt Kreması
    1/2 Su Bardağı Süt
    1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
    1 Su Bardağı Şam Fıstığı
    5 Yumurta Sarısı
    1 Çorba Kaşığı Tozşeker

    Süsleme için:
    225 gr Sade Çikolata
    1 Su Bardağı Krema
    1 Çorba Kaşığı Bal


    [​IMG]

    Beyaz Çikolatalı Parfe Yapılışı: Beyaz, çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.

    1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.

    Şam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.

    Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.



    alıntı