Beyaz Çayla Antioksidan Depolayın

'Sağlık bilgisi' forumunda Masal tarafından 1 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Beyaz çay adını, çay bitkisinin tepe tomurcuklarının beyazımsı tüylerinden almaktadır. Beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen beyaz çay, bu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel olarak öne çıkıyor.

    Beyaz çayın diğer çaylara göre daha yüksek antioksidan etkisiyle birlikte, cildin sıkılaşmasını sağlayan tazeleyici etkisi deneysel olarak ortaya konulmuştur.
     



  2. Cevap: Beyaz Çayla Antioksidan Depolayın

    Şu anda dünyada 600-800 ton civarında beyaz çay üretimi yapılmaktadır. 2 yıl içinde yalnızca Fujian bölgesinde üretim 3.000 tona çıkacakmış.Mevcut üretici ülkeler arasında Çin, hindistan, Kenya, Sri Lanka ve Viet Nam geliyor.