Besinlerin tazeliği, temizliği ve içerdiği katkı maddeleri sağlığı nasıl etkiler?

'Sorun Cevaplayalım' forumunda EyLüL tarafından 12 Ekim 2012 tarihinde açılan konu


  1. Besinlerin tazeliği, temizliği ve içerdiği katkı maddeleri sağlığı nasıl etkiler yardım edin lütfen.

    Besinler vucudumuzda en etkili kriterlerdir.Besin alırken bir çok kurala dikkat etmeliyiz. Besinlerin tazeliğinin vücudumuza etkiside büyüktür. Taze besin, sağlıklı vitaminli ve minarali bol , içerisinde vucudumuza zarar verebilecek organizmaların oluşmadığı besinlerdir.Bu tarz besinleri tercih ederek besin zehirlenmelerinden korunulmalıdır.Bu durumda besinlerin temizliğininde vucut sağlığımıza etkisi kaçınılamaz.

    Besin alırken markette veya bakkalda kesinlikle son kullanım tarihine bakmayı unutmayın.
    Besinlerin sağlık üzerindkei etkilerini:

    Pişirme Süresi
    Tazeliği
    Pişirme Şekli
    Temizliği
    İçerdikleri katkı maddeleri
    Son kullanım tarihi gibi maddelerle sıralayabiliriz.

    Çoğu besini pişirdiğimiz zaman aşırı derecede pişirme onun içerisinde bulunan yararlı mikroorganizmaların ölmesine neden olabilir.
    Az pişirilmesi ise besin içerisinde bulunan zararlı mikroorganizmaların ölmemesine ve vücuda zarar vermesine neden olabilir.
    Tazelik ise satın alınan ürünlerde çok önemlidir bunun için güvendiğiniz marketleri kullanabilir veya güvendiğiniz ürünler alabilirsiniz.
    Pişirme şekli olarak ise her gıdanın kendine has bir pişirme şekli vardır.

    Son kullanım tarihi ise tazelikle nerdeyse aynıdır.Genelde Satın aldıgımız ürünler üzerinde üretim tarihi ve son kullanım tarihi yazar.Bunu dikkate almanızı tavsiye ederim.Aksi takdirde ciddi anlamda gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz.