Besinlerin Saklama Süresi hakkında bilgi

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Elfida tarafından 29 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Besinlerin saklama süreleri
    Besinlerin saklama süreleri ne kadar
    besinler ne kadar süreyle saklanır

    Meyveler:
    1 Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
    2 Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
    3 Kiraz 1-2 gün

    Sebzeler:
    1 Ispanak, marul, domates 2-3 gün
    2 Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
    3 Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

    Etler:
    1 Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
    2 Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
    3 Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

    Süt ve ürünleri:
    1 Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
    2 Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

    Diğerleri:
    Yumurta 1-2 hafta
    Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
    Kremalı pastalar 1-2 gün
    Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
    Taze sebzeler bekletilmez