Besinlerin protein ve kalori değerleri

'Şifalı Bitkiler' forumunda Yasemin tarafından 8 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Besinlerin protein ve kalori içeriği


    Besinlerin protein ve kalori içeriği

    Besin grupları
    1 porsiyon ölçüsü

    Miktar

    Kalori (kcal)

    Protein (g)

    Etgrubu

    Yumurta
    1 adet
    50 g
    70 kalori
    6 g protein
    Köfte
    1 adet (yumurta kadar)
    30 g
    70
    6
    Kıyma
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Tavuk
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Bahk
    1 köfte kadar
    30 g
    70
    6
    Kuru baklagil
    3-4 yemek kaşığı
    40-50 g
    60-70
    8-10
    Süt grubu

    Süt-yoğurt
    1 su bardağı
    200 ml
    125
    6
    Peynir
    1 kibrit kutusuKaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği
    30 g
    70
    6
    Ekmek grubu

    Ekmek
    1 ince dilim, tost ekmeği kadar
    25 g
    70
    2
    Pilav (bulgur-pirinç)
    3-4 yemek kaşığı tepeleme
    50-60 g
    175-200
    4
    Makama
    3-4 yemek kaşığı tepeleme
    50-60 g
    175-200
    4
    Çorba
    1 kâse
    15-20
    100-125
    2
    Patates
    1 orta boy
    100 g
    70
    2
    Börek
    1 orta dilim, 2 kibrit kutusu kadar
    80-100 g
    125-150
    2-4
    Bisküvi (tuzlu)
    3-4 adet, büyük boy
    20 g
    100
    2-3
    Grisini (sade)
    3-4 adet
    20 g
    75
    2
    Sebze-meyve grubu


    Havuç
    1 orta boy
    100 g
    40
    1
    Domates
    1 orta boy
    100 g
    25
    1
    Pişmiş sebze (etsiz)
    3-4 yemek kaşığı
    150-200 g
    100
    1
    Elma, iı.uz, portakal, vb
    1 küçük boy veya biiyük boy yarısı
    100 g
    50
    0
    Çilek, kiraz, kayısı, erik, vb
    1 su bardağı veya 1 kâse
    80-100 g
    50
    0
    Yağ grubu

    Kaynakwh: Besinlerin protein ve kalori içeriği

    Tereyağı, margarin
    1 tatlı kaşığı silme
    5g
    45
    0
    Zeytinyağı, mısırözü,

    ayçiçek, soya, kanola, vb
    1 tatlı kaşığı
    5g
    45
    0
    Zeytin (siyah, yeşil)
    5-6 adet
    15-20 g
    40
    0
    Fındık, ceviz
    5-6 adet
    10 g
    50-60
    1
    Şeker grubu


    Şeker
    1 yemek kaşığı (silme) veya 2-3 adet kesme
    10 g
    40
    0
    Reçel
    1 yemek kaşığı (silme)
    15 g
    50
    0