Besin Ayıklama Diyeti

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda eftelya tarafından 4 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Besin Ayıklama Diyeti Nasıl Yapılır?
    Besin maddelerini ‘ayrıştırarak’ diyet uygulama kavramını ortaya koyan kişi Michel Montignac.
    Ağız tadından fedakarlık yapmadan ve yedikçe zayıflatan bu yöntemde, gıdalar sınıflandırılıyor. Enerji veren proteinler, glusitler ve yağlarla, enerjik olmayan vitamin, mineral, oligo elementler, lifler ve su aynı anda alınmıyor.
    Burada verilen diyet programına göre, iki haftada en az 7-8 kilo verebilirsiniz.

    1. Gün

    Sabah Bir dilim karpuz ve bir dilim light ekmek
    Öğlen 200 gram light yoğurt ve salata (istenilen miktarda)
    Akşam Patates salatası; 150 gram patates, domates, biber, marul, soğan ve kimyonla hazırlanabilir.
    Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış.

    2. Gün

    Sabah Çay veya ıhlamur, mantarlı omlet; iki yumurta akı ve bir yumurta sarısı ile yağsız teflon tavada
    Öğlen 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
    Akşam 200 gram biftek, balık veya tavuk göğüs ile salata
    Gece İki adet salatalık

    3. Gün

    Sabah 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
    Öğlen Salata ve peynirli omlet; 30 gram beyaz peynir, iki yumurta akı ve bir yumurta sarısıyla yapılmış
    Akşam Salata, light ekmek, zeytinyağlı fasulye; bir çorba kaşığı sıvı yağ kullanılarak hazırlanmış
    Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış

    4. Gün

    Sabah Çay veya ıhlamur, 60 gram beyazpeynir, domates, salatalık ve biber
    Öğlen Çılbır; iki yumurta akı ve bir yumurta sarısı ile 200 gram light yoğurtla hazırlanabilir.
    Akşam Salata ve 200 gram tavuk göğüs veya biftek sote (biber ve soğan eklenebilir)

    5. Gün

    Sabah Çay veya ıhlamur, istendiği kadar közlenmiş biber, salatalık ve bir dilim kızarmış beyaz ekmek
    Öğlen 200 gram balık, tavuk göğüs veya biftekle salata
    Akşam Salata, fırında veya güveçte yağsız türlü sebze; mantar, patlıcan, kabak, taze fasulye, domates, biber ve soğan kullanılabilir.
    Gece 250 gr. karpuz

    6. Gün

    Sabah Çay veya ıhlamur, 60 gram iki kibrit kutusu ölçüsünde beyazpeynir, domates, salatalık ve biber
    Öğlen 250 gram karpuz ve bir dilim light ekmek
    Akşam Közlenmiş patlıcanla istenildiği kadar salata ve bir dilim light ekmek
    Gece Cacık; 200 gram yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış

    7. Gün

    Sabah Çay veya ıhlamur, iki adet haşlanmış yumurta
    Öğlen Mantar sote, salata ve bir dilim light ekmek
    Akşam 250 gram karpuzla bir dilim light ekmek
    Gece Cacık; 200 gram light yoğurt ve bir adet salatalıkla yapılmış